DUITSE
STAANDE LANGHAAR
  KENNEL VAN MOSMALEN

 

 

home
kennel
onze honden
fokkerij
dekreuen
nieuws
foto's
links
contact

 


Laatste nieuws

 

 

2020

Nieuws voor Oktober.

Had ik in het NIEUWS  van 23 augustus nog over een “verloren seizoen” voor de nakomelingen van Hannes von Kiekenbruch, dan moet ik dat nu ff bijstellen. Er zijn zoveel proeven uitgevallen, zodat niet iedereen evenveel kansen heeft gehad.

Ondanks dat,  kan ik meedelen dat Fleur van de Westkerkseberg en Sepp en Bries er toch nog het beste van gemaakt hebben: Fleur zit duidelijk op het niveau van de SJP A [nu al] en ze scoorde op de veldwerkwedstrijd van 23-09 een 1e ZG in een goed bezet veld.
Sepp had al een ZG en heeft er nog een 1e G bij gehaald . Zijn SJP B kan beter, maar dat komt wel goed. De VJP en de HZP waren prima. Lekker allround stelletje!
Bries had al een SJP B , maar laat onnodig punten liggen-----moet serieuzer gaan werken.
Last but not least Reza. Hij werkt prima op jacht en laat prachtig werk zien “in de natuur”, maar heeft op de veldwerkproeven nog niet kunnen scoren. Dat houden we tegoed.

Hannes von Kiekenbruch  kreeg op de Elite Prüfung  het predicaat ------Bester Hund auf der Feldarbeit auf der Schorlemer 2016! Hannes is altijd onder appél.
De combi baas /hond moet kloppen om elkaar niet in de weg te zitten.
Daarom--------een compliment voor de voorjagers, want de honden kunnen dit niet zo maar vanzelf. Chapeau voor de voorjagers!

We gaan door met het volgende goede bericht:
De inspanning heeft resultaat gehad------Doris uit de lange Jammer is drachtig van Ned.Kamp.en CW Milo van Mosmalen. Nu maar afwachten hoe de verdeling , reu/teef en bruin of bruinschimmel of bont, uitvalt. Allen die gereserveerd hebben, kunnen binnenkort bericht verwachten van fokker Jan Weijerink. Pups worden rond 7 november verwacht.

September

De eerste dekking is gelukt op 05--09.
Het betreft de combinatie Ned.Kamp. en CW 15 Milo van Mosmalen
X Doris uit de Lange Jammer.
Lees verder>>>>

23 augustus

Beknopt nieuws over de nieuwe fokcombinaties voor 2020 en voorjaar 2021.
Lees verder>>>>